Βόλτα στη γειτονιά του σχολείου μας...

Εμείς τα παιδιά του 12ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς, αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα γύρω από το σχολείο μας για να γνωρίσουμε τη γειτονιά μας. Μόλις βγήκαμε από το σχολείο είχε έναν πεζόδρομο, εκεί είχε μονοπατάκι με κίτρινα για τους τυφλούς. Περπατήσαμε πάνω στην κίτρινη γραμμή. Απέναντι είχε παλιά σπίτια ρημαγμένα? ένα πιο γκρεμισμένο, γυαλιά κάτω και σπασμένα τούβλα. 

                      

Είχε δέντρα στον πεζόδρομο. Δίπλα ένα δημοτικό σχολείο, το λένε 10ο και το 9ο Γυμνάσιο. Είδαμε παιδάκια από το δημοτικό και το Γυμνάσιο και τα χαιρετήσαμε.

geitonia istoselida1

geitonia 005

Κοντά στο φαρμακείο, που είχε πράσινο σταυρό είχε ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Μέσα είχε θάμνους, είχε δρόμους, πινακίδες και σπιτάκι με αυτοκίνητα. Εκεί μαθαίνουμε να οδηγούμε. Στο δρόμο είδαμε πολλές πινακίδες. Είχε μια πινακίδα μπλε και μέσα έναν άνθρωπο και είχε και μια άλλη πινακίδα με ένα παιδάκι μεγάλο και ένα μικρό που πάνε σχολείο. Είχε και άσπρες γραμμές ζωγραφισμένες στο δρόμο για να περνάμε από εκεί. Διάβαση το λένε. Είχε φανάρια και εκεί που περπατούσαμε είχε κάγκελα για να μην πέσουμε στο δρόμο και μας πατήσουν τα αυτοκίνητα. Είχε και κάτω στο δρόμο πινακίδα ζωγραφισμένη που έλεγε ότι τρέχουμε με 40.

geitonia istoselida 3       geitonia istoselida 4

 

  Είδαμε ένα δρόμο που στην ταμπέλα έλεγε Παπανδρέου και είχε θαμνάκια στη μέση του δρόμου, από τη μια ανεβαίνεις και από την άλλη κατεβαίνεις. Είδαμε και μια άλλη πινακίδα που έλεγε Βρυούλων. Είδαμε και πολλά σπίτια. Είδαμε ένα φορτηγό, ένα λεωφορείο, το 6, μια στάση λεωφορείων για το 7 και το 4 και άλλα νούμερα. Είδαμε και πολλούς κάδους και έναν παππού, και έναν άνθρωπο με σκύλο?

  Μας άρεσαν πολύ τα δέντρα, αυτά με τα κουκουνάρια, τα πεύκα. Μας άρεσε και το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής πολύ. Δεν μας άρεσαν όμως απέναντι από το σχολείο τα σπασμένα σπίτια και τα συνθήματα στους τοίχους γιατί ήταν άσχημοι.

Περάσαμε όμως πολύ όμορφα!!!