Ανακοίνωση εγγραφών για το έτος 2024-25

 

 

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Εγγράφονται:

$1.    Υποχρεωτικά όλα τα νήπια που γεννήθηκαν από 1/1/2019 έως και 31/12/2019 και ανήκουν στα όρια του 12ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς

12.    Υποχρεωτικά όλα τα προνήπια που γεννήθηκαν από 1/1/2020 έως και 31/12/2020 και ανήκουν στα όρια του 12ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα (σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109) και  ο γονέας δηλώνει αν επιθυμεί την συμμετοχή του μαθητή στο ολοήμερο τμήμα.

Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

1. Η διαδικασία αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής:

$1·       Ο γονέας/κηδεμόνας πληροφορείται από το σχολείο ή από τον ιστότοπο της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ποιο είναι το Νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει η διεύθυνση κατοικίας του.

Τα όρια του 12ου Νηπιαγωγείου τα βλέπετε παρακάτω:

$·       Πριν την ηλεκτρονική εγγραφή ο γονέας/νόμιμος κηδεμόνας φροντίζει να έχει ψηφιοποιήσει κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομίσει 2 αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΟΝΕΩΝ/ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

$·       Ο γονέας – κηδεμόνας μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εγγραφών https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, επιλέγει το Νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του, συμπληρώνει τα απαραίτητα στοιχεία και υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου καθώς και τα υπόλοιπα έγγραφα που απαιτούνται (αποδεικτικά διεύθυνσης κατοικίας και αποδεικτικά κηδεμονίας -σε περίπτωση χωρισμένων γονέων- ), μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

$·       Οι αιτούντες γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται.

2. Προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων στο 12ο Νηπιαγωγείο:

Μετά το πέρας των εγγραφών (20η Μαρτίου), και κατά τις ώρες 11.00 π.μ.- 13.00 μ.μ. ή κατόπιν ραντεβού, οι γονείς/κηδεμόνες προσκομίζουν αυτοπροσώπως στο σχολείο τα παρακάτω έγγραφα:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

$1.     Αίτηση εγγραφής του γονέα/κηδεμόνα (την κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του σχολείου)

$2.     Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του έτερου γονέα για την εγγραφή (την κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του σχολείου – μέσω gov.grή επικυρωμένη από ΚΕΠ)

$3.     Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπληρωμένο από παιδίατρο (το κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του σχολείου)

$4.     Αποδεικτικά έγγραφα της διεύθυνση κατοικίας του νηπίου – προνηπίου (λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομίσει 2 αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΟΝΕΩΝ/ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

$5.     Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού και της πρώτης σελίδας με τα στοιχεία του μαθητή από το Βιβλιάριο Υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:

$6.     Τη βεβαίωση φοίτησης αδερφού/αδερφής (για μαθητές των οποίων τα αδέρφια φοιτούν στο 10ο Δημοτικό - συστεγαζόμενο δημοτικό)

$7.     Γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία (για την περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες)

$8.     Φωτοτυπία Δικαστικής Απόφασης ή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης των γονέων)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Εγγραφών μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024-2025, τη 10η Απριλίου 2024 οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από το Δ/ντή της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Νηπιαγωγείο φοίτησης των τέκνων τους.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310447961 (ώρες επικοινωνίας: 11.00 π.μ – 13.00 μ.μ.)

Ε-ΜΑΙL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου: Ιωάννογλου Κωνσταντία