Εγγραφές μαθητών

εγγραφες 

 

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024 -20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Εγγράφονται:

     1. Υποχρεωτικά όλα τα νήπια που γεννήθηκαν από 1/1/2019 έως και    31/12/2019 και ανήκουν στα όρια του 12ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς

        2.     Υποχρεωτικά όλα τα προνήπια που γεννήθηκαν από 1/1/2020 έως και 31/12/2020 και ανήκουν στα όρια του 12ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα (σύμφωνα με την παρ. 5 του αρθ. 6 του ΠΔ 79/2017 (Α’ 109) και  ο γονέας δηλώνει αν επιθυμεί την συμμετοχή του μαθητή στο ολοήμερο τμήμα.

Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

1. Η διαδικασία αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής:

$·         Ο γονέας/κηδεμόνας πληροφορείται από το σχολείο ή από τον ιστότοπο της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης: ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ποιο είναι το Νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει η διεύθυνση κατοικίας του.

Τα όρια του 12ου Νηπιαγωγείου μπορείτε να τα δείτε εδώ.

$·         Πριν την ηλεκτρονική εγγραφή ο γονέας/νόμιμος κηδεμόνας φροντίζει να έχει ψηφιοποιήσει κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομίσει 2 αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΟΝΕΩΝ/ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

$·     Ο γονέας – κηδεμόνας μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των εγγραφών https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και αφού αυθεντικοποιηθεί με τους κωδικούς στο Taxisnet, επιλέγει το Νηπιαγωγείο που αντιστοιχεί στην διεύθυνση κατοικίας του, συμπληρώνει τα απαραίτητα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου, τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τα στοιχεία άλλου/ων τέκνων σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, το τμήμα του νηπίου/προνηπίου που επιθυμούν και τα στοιχεία των συνοδών, και υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του νηπίου καθώς και τα υπόλοιπα έγγραφα που απαιτούνται (αποδεικτικά διεύθυνσης κατοικίας και αποδεικτικά κηδεμονίας -σε περίπτωση που το στοιχείο κηδεμονίας δε βγαίνει αυτόματα-), μέσω της πλατφόρμας proti-eggrafi.services.gov.gr.

$·     Οι αιτούντες γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε πιθανή διόρθωση που θα διαπιστώνεται ότι αυτή χρειάζεται.

2. Προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων στο 12ο Νηπιαγωγείο:

Μετά το πέρας των εγγραφών (20η Μαρτίου), και κατά τις ώρες 11.00 π.μ.-13.00 μ.μ. ή κατόπιν ραντεβού, οι γονείς/κηδεμόνεςπροσκομίζουν αυτοπροσώπως στο σχολείο τα παρακάτω έγγραφα:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

1. Αίτηση εγγραφής του γονέα/κηδεμόνα (την κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του σχολείου)

2.  Υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης του έτερου γονέα για την εγγραφή (την κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του σχολείου – μέσω gov.gr ή επικυρωμένη από ΚΕΠ)

$3. Ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπληρωμένο από παιδίατρο(το κατεβάζετε από την ιστοσελίδα του σχολείου)

4.  Αποδεικτικά έγγραφα της διεύθυνση κατοικίας του νηπίου – προνηπίου (λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Εναλλακτικά, μπορεί να προσκομίσει 2 αποδεικτικά από ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας ή κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΟΝΕΩΝ/ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

$   5.   Φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού και της πρώτης σελίδας με τα στοιχεία του μαθητή από το Βιβλιάριο Υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:

$  6.      Τη βεβαίωση φοίτησης αδερφού/αδερφής (για μαθητές των οποίων τα αδέρφια φοιτούν στο 10ο Δημοτικό - συστεγαζόμενο δημοτικό)

$   7.      Γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία (για την περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες)

$  8.    Φωτοτυπία Δικαστικής Απόφασης ή Ιδιωτικού Συμφωνητικού Επιμέλειας (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης των γονέων)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Εγγραφών μαθητών/τριών στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024-2025, τη 10η Απριλίου 2024 οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από το Δ/ντή της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το Νηπιαγωγείο φοίτησης των τέκνων τους.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2310447961

(ώρες επικοινωνίας: 11.00 π.μ – 13.00 μ.μ.)

Ε-ΜΑΙL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου:

Ιωάννογλου Κωνσταντία